De verschillen tussen landelijke en lokale zonnepanelen installateurs

0
325

In Nederland zijn er tegenwoordig meer dan 1.000 zonnepaneel installateur. Het overgrote deel zijn lokale aanbieders en een paar grote merken. Als je dus in Google op zoek gaat naar zonnepanelen, dan word je overladen met offertes, websites en aanbieders. Laten wij daarom een stap terugnemen en kijken wat het grootste verschil is tussen een landelijke en lokale installateur. 

Betrouwbare zonnepanelen

Om te beginnen hebben landelijke zonnepaneel installateurs het voordeel dat de partijen al bekend zijn. Denk hierbij aan Essent, Vattenfall, Coolblue of Gaslicht. Iedereen heeft wel van het merk gehoord. Je weet dan ook direct dat het wel vertrouwd is. Mocht er dan een probleem zijn, dan weet je ook dat je geholpen wordt. BIj een lokale partij is het maar de vraag met wat voor een bedrijf je in zee gaat. Lang niet alle partijen leveren goed werk af. Lees daarom altijd eerst reviews van andere klanten. 

Nauw contact met je installateur

Het voordeel van een lokale partij is dat je een kort lijntje hebt. Hiermee bedoelen wij dat je sneller in gesprek kunt gaan met het bedrijf. Bij een partij zoals Essent ben je een nummertje terwijl lokale partijen de klant ook daadwerkelijk kennen. Het is dan eenvoudiger je wensen, problemen en andere opmerkingen te delen. 

Kwaliteit van zonnepanelen

Zoals wij in de eerste alinea al aangeven zijn er meer dan 1.000 zonnepanelen installateurs in Nederland. Elke partij kiest vervolgens zelf welke zonnepanelen zij inkopen en plaatsen. Bij een landelijke partij weet je dat het wel goed zit. Voor de zekerheid kan je de zonnepaneel merken altijd via onze website vergelijken. Bij lokale partijen is dit echter een stuk onduidelijk. Pas bij het aanvragen van een offerte krijg je het merk te zien en bij sommige bedrijven is zelfs dat onduidelijk. Let hier daarom ook goed op. 

Landelijke partijen zijn professioneler

Doordat landelijke zonnepanelen installateurs vaker worden ingezet, is hun werkwijze een stuk efficiĆ«nter. De installateurs zijn professioneler ingesteld en beschikken over de juiste keurmerken en certificering. Je wilt namelijk niet dat een handige Harry aan je stroom zit. Kies je voor lokale partij? Vraag dan naar de keurmerken en certificeringen. 

Wil je snel zonnepanelen op je dak? 

Een landelijke installateurs krijg erg veel aanvragen per dag binnen. Het kan daarom best zijn dat je lang moet wachten op je zonnepanelen. Bij een lokale installateur kan je sneller terecht. Zo kan je sneller van je opgewekte energie genieten. Vooral in de zomer zie je het aantal offertes/aanvragen explosief stijgen. 

De prijzen van lokale en landelijke installateurs

Over het algemeen bieden lokale partijen de zonnepanelen net iets goedkoper aan dan landelijke installateurs, omdat de partijen een kortere afstand maken. Het bedrijf is namelijk lokaal gevestigd en berekent hier minder kosten voor. Toch zijn er een aantal grote partijen die zonnepanelen in grote aantallen inkopen waardoor zij de prijs kunnen verlagen. 

Wij hopen dat je wat wijzer bent geworden tussen de verschillen van landelijke en lokale zonnepanelen installateurs. Mocht je een aanvulling hebben, dan horen wij dit graag. 

Vorig artikelZonnepanelen kopen of huren? Wij vergelijken het voor je!
Volgend artikelGratis zonnepanelen offertes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in