Gratis zonnepanelen offertes

0
303

Het aanvragen van offertes voor zonnepanelen is bij alle partijen gratis. Je doet er daarom goed aan om van meerdere partijen offertes aan te vragen. Wij helpen je met het vinden van alle zonnepaneel aanbieders en vergelijken de kosten en opbrengsten. Wij hebben zelfs de verschillende aanbiederse al met je vergeleken. Toch zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten bij het aanvragen van een offertes. 

Waar moet je opletten? 

  1. Het is belangrijk dat de offerte compleet is. Dit betekent dat alle informatie van de leverancier, geldigheidsdatum, het aanbod, de totaalprijs inclusief BTW en garanties in de offerte staan beschreven. 
  2. Het aanbod moet goed uitgewerkt zijn. Dus welke zonnepanelen met hoeveel Wattpiek krijg je? Welke materialen worden er gebruikt? Wat is het montageplan? Van welk merk krijg je zonnepanelen? 
  3. De garantieregeling moet duidelijk zijn. Je krijgt namelijk te maken met een productgarantie, vermogensgarantie, garantie op de montage en eventueel aanvullende garantie. 

Offerte aanvragen. Hoe werkt het? 

Het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen is gelukkig vrij eenvoudig. Sommige partijen hebben iets meer informatie nodig, maar over het algemeen gaat het om de volgende stappen:

  1. Doe een gratis dakcheck. Dit gebeurt in bijna alle gevallen op basis van jouw postcode. Ook dien je vaak aan te geven dat je een eigen woning hebt. 
  2. Vervolgens kan je aangeven om hoeveel zonnepanelen of om hoeveel kWh verbruik het gaat. 
  3. Wanneer jouw verbruik bekend is kan je vervolgens de producten zien. Bij sommige aanbieders krijg je een prijsindicatie, maar bij een aantal krijg je dit pas in de offerte te zien. 
  4. Laat je gegevens achter en er wordt zowel telefonisch als per e-mail contact met je gezocht. 
  5. Volg bovenstaande stappen voor meerdere offertes. 

Houd er rekening mee dat offertes een geldigheidsdatum hebben. Vraag daarom meerdere offertes aan rond dezelfde periode om een goede vergelijking te maken. 

Vorig artikelDe verschillen tussen landelijke en lokale zonnepanelen installateurs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in