Teruglevering zonnepanelen vergelijken

Wil je weten welke energieleverancier het meeste geld over heeft voor jouw teruglevering? Bekijk dan onderstaande tabel. Wij brengen alle energieleverancier voor je in kaart met de bijbehoren teruglevering. Zo weet jij welke energieleverancier voor jou gunstig kan zijn. Dit is erg handig als je veel stroom opwekt dat je zelf niet gebruikt.

Overzicht terugleververgoeding

Energieleveranciercent per kWhobv 2500 kWhbijzonderheden
Essent€ 0,0550€ 137,50
Vattenfall€ 0,0700€ 175,00
Powerpeers€ 0,1100€ 275,00tot 5.000 kWh. Daarna krijg je €0,05
Energiedirect€ 0,0500€ 125,00
Greenchoice€ 0,0800€ 200,00tot 2000 kWh
Pure energie€ 0,0726€ 181,50
Budget EnergieTarief conform contract*
UnitedConsumersTarief conform contract*
VandebronTarief volgens contract*
DeltaTarief conform contract*
NLETarief conform contract*
EngieTarief conform contract*
EnecoTarief conform contract*
Innova EnergieTarief conform contract*
vrijopnaamTarief conform contract*
Coolblue EnergieTarief conform contract*
*exclusief btw, energiebelasting en opslag duurzame energie.

Toelichting tabel: Zoals af te lezen valt in het tabel hanteren veel energieleverancier een variabel terugleververgoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je kale tarief in jouw contract. Dit kan in sommige gevallen zeer gunstig zijn. Zodra de salderingsregeling ingaat zal bovenstaande tabel meer vorm krijgen.

Wat is teruglevering?

Met zonnepanelen wek jij je eigen stroom op. Deze stroom kan je vervolgens gebruiken in huis. Als je echter meer stroom opwekt dan dat je gebruikt, dan lever je dat terug aan het netwerk. Dit wordt ook wel teruglevering genoemd. Energieleverancier geven een vergoeding voor de teruglevering in kWh. Dit kan je terugvinden op de jaarafrekening.

Accu plaatsen bij je zonnepaneel

Wanneer je zonnepanelen plaatst, dan krijg je de optie om een accu te laten plaatsen. De opgewekte stroom van je zonnepanelen wordt dan opgeslagen in de accu. Als je vervolgens stroom gebruikt in huis, dan wordt eerst de stroom uit de accu gebruikt. Dit is ideaal als je veel stroom opwekt en niet gebruikt. Er hangt wel een prijskaartje aan het plaatsen van een accu waardoor het voor de meeste mensen niet uit kan. Wanneer je veel zonnepanelen laat plaatsen, dan kan het wel interessant worden.